Wat ik doe

Mijn VAARDIGHEDEN

Op het gebied van samenwerken, conceptualiseren, reflecteren, itereren en presenteren zijn mijn vaardigheden tijdens mijn studie enorm ontwikkeld. Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf van meer kennis te voorzien binnen de digitale media en creatieve industrie. Zo ben ik op eigen initiatief enkele programma's van Adobe, Sketch en enkele prototypingtools gaan verkennen.

Samenwerken

Binnen de teams waar ik aan deelnam had ik vaak de developer rol. Dit betekende dat ik het product in leven bracht door te coderen. Naast developer nam ik vaak de rol als leider op mij. Daarbij had ik de taak om de planning te verzorgen en iedereen in de groep te voorzien van de juiste en up-to-date informatie over het project.

Conceptualiseren

Tijdens dit proces denkt ik goed over wat ik wil gaan maken, wie de gebruikers van het product zijn en alles wat zich er omheen speelt. Ik maak een woordspin rondom het onderwerp, zodat ik verschillende ideeën kan krijgen en niet meteen een voordehand liggend idee gebruik. Wanneer ik eenmaal bij de conceptfase ben probeer ik zoveel mogelijk te itereren, zodat het uiteindelijke product optimaal gebruikt kan worden.

Reflecteren

Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over het reflecteren over het product die ik aan het maken ben. Hierbij horen ook de argumentaties van mijn ontwerpkeuzes erbij. Dit doe ik aan de hand van een onderzoek die van tevoren is gedaan.

Presenteren

Bij CMD oefende ik vaak met het presenteren van het product die gemaakt werd. Dit gebeurde op verschillende manieren. Ik maakte meestal gebruik van PowerPoint (vaak met veel illustraties), maar vaak presenterde wij ons product a.d.h.v. een korte filmpje.

Mijn werk

Mijn PORTFOLIO

Wat ik gebruik

Mijn TOOLKIT

 • Low fidelity

  Mijn eerste gebruikte tool is pen en papier. Ik probeer al mijn ideeën te schetsen en daarbij alle benodigde informatie te noteren. Daarna ga ik verder met een wireframe tool zoals Balsamiq. Tijdens deze fase probeer ik alles goed te noteren, dit helpt mij als ik mijn ideeën met anderen deel.

 • High fidelity

  Bij het verder itereren van een product ga ik verder met het bouwen van een high fidelity versie. Dit brengt beter de look and feel van een product. Om mijn high fidelity producten te maken maak ik gebruik van programma's als Sketch, Figma, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator.

 • Prototyping

  Nadat ik mijn high fidelity product heb gecreëerd maak ik gebruik van een prototyping tool om deze te kunnen testen met de gebruikers. Vaak gebruik ik de volgende programma's: Proto io, InVision, Principle, Marvel en Axure RP Pro. Naast deze programma's maak ik ook prototypes door het te coderen. Hierbij maak ik gebruik van HTML5, CSS3.

 • Developing

  Na veel te hebben geïtereerd met een product tijdens de high fidelity en prototyping fase ga ik verder door het product te coderen. Hiervoor gebruik ik HTML5, CSS3, JavaScipt, React en Angular. Als het gaat om een spelletje maak ik gebruik van de programma Unity (C#).

 • Presentation

  Om mijn eindproduct te weergeven maak ik meestal een korte filmpje met behulp van Adobe After Effects en Adobe Premiere Pro. Voor het opleveren van een einddocumentatie maak ik gebruik van Microsoft Excel om gedurende het project alles bij te houden en Adobe InDesign om het einddocument op te stellen.